Način pripreme
Za ovaj kolač od pomorandže odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte šećer i mutite dok ne postane glatko.
Belanca umutite sa prstohvatom soli dok ne pobele. U porcijama dodajte mlevene bademe u žumanca i sipajte sok od jedne pomorandže.
Dodajte umućena belanca.
Podmažite kalup od 24 cm kravljim maslacem. Sipajte smesu i izravnajte.
Kolač pecite 30-35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C.
Gotov dijetalni kolač izvadite iz tepsije, nakon što se u potpunosti ohladio.
Koru druge pomorandže isecite na ivice.
U šerpu stavite 100 g šećera i 1 supenu kašiku vode.
Stavite na ringlu i kada se šećer istopi, stavite kore pomoradže.
Kuvajte na slaboj vatri dok ne ispari voda i dok se korice ne ušećere.
Ukrasite bezglutenski kolač sa pomorandžom.