Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Bezglutenski kolač sa pomorandžom

Bezglutenski kolač sa pomorandžom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Bezglutenski kolač sa pomorandžom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 6
02/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Kolač sa pomorandžom u kom nema glutena i neverovatno je ukusan - ne gubite vreme, već ga pripremite još danas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • bademi - 250 g, mleveni, oguljeni, sirovi
  • šećer - 180 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • pomorandže - 2 komada
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj kolač od pomorandže odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte šećer i mutite dok ne postane glatko.

Belanca umutite sa prstohvatom soli dok ne pobele. U porcijama dodajte mlevene bademe u žumanca i sipajte sok od jedne pomorandže.

Dodajte umućena belanca.

Podmažite kalup od 24 cm kravljim maslacem. Sipajte smesu i izravnajte.

Kolač pecite 30-35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C.

Gotov dijetalni kolač izvadite iz tepsije, nakon što se u potpunosti ohladio.

Koru druge pomorandže isecite na ivice.

U šerpu stavite 100 g šećera i 1 supenu kašiku vode.

Stavite na ringlu i kada se šećer istopi, stavite kore pomoradže.

Kuvajte na slaboj vatri dok ne ispari voda i dok se korice ne ušećere.

Ukrasite bezglutenski kolač sa pomorandžom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: