Način pripreme
U posudi se mute 2 cela jaja, dodaje se i jedno preostalo belance.
Dodaje se meki krem sir i sitan sir, meša se veoma dobro viljuškom.
Začinjava se solju, origanom i peršunom isečenim na sitno. Masline bez koštica se seku na parčiće, dodaju se u smesu i meša se.
Na kraju se sipaju dve kašike brašna od spelte i brašno od lanenog semena sa praškom za pecivo.
Pomešaju se dobro svi sastojci i sipaju se u posudu za pečenje od 24 cm na papir za pečenje.
Ako imate manju posudu za pečenje, pecite u njih - biće viši.
Pečemo slani kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom dok čačkalica ne bude suva, oko 25-30 minuta.
Izvadi se i seče se na parčiće nakon 5 minuta. Mnogo je ukusan u koristan za zdravlje, jer je bez glutena.
Bezglutenski slani kolač sa maslinama i krem sirom je neverovatna kombinacija sa aromom maslina i maslinovog ulja!