Način pripreme
Mutimo jaja sa smeđim šećerom i agavom. Istopimo na slaboj vatri kokosovo ulje i kravlji maslac tako što ih ostavljamno da se malo ohlade na sobnoj temperaturi.
Nakon toga ubacujemo ulje i maslac u smesu u jaja, sveže mleko i dodajemo brašno (ovsene pahuljive smo samleli u fino brašno u secku) sa praškom za pecivo i sodom.
Stavljamo prstohvat soli, cimet, suvo grožđe i vanilu. Treba da se dobije gusto testo kao za kolač.
Raspoređujemo smesu u silikonske kalupe za mafine prethodno iznutra namazane uljem. Punimo ih do 2/3 smesom.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni sa ventilatorom, na 170-160 stepeni na 20-30 minuta.
Neprestano ih nadgledamo i proveravamo drvenom čačkalicom da li su gotovi.
Kada su gotovi vadimo zdrave mafine iz rerne i kalupa da ne bi izgoreli (imajte u vidu da nastavljaju da se peku u zagrejanim kalupčićima i nakon što se izvade iz rerne).
Neka Vam je slatko sa mafinima sa brašnom od jabuka i agavom!