Način pripreme
U šerpicu staviti vodu, margarin i šećer i staviti na laganu temperaturu da se otopi. Povremeno mešati dok se topi. Skloniti sa vatre pa odmah ubaciti mleko u prahu. Brzo mešati vodeći računa da se ne stvore grudvice.
Posle toga dodati čokoladu i opet brzo mešati dok je toplo kako bi se ravnomerno istopila. Na kraju se dodaje mleveni keks. Čokoladu možete dodati mlečnu, crno ili belu po vašem izboru.
Kada se sve lepo sjedinilo, ostavite u frižider da se ohladi i malo odstoji. Smesa je tvrđa ali baš takva i treba da bude.
Kvasiti ruke i oblikovati kuglice. Na tacnu staviti papir za pečenje, kako se ne bi lepile i ređati kuglice. Opet ostaviti kuglice u frižider da se stegnu.
Otopiti posebno crnu i posebno belu čokoladu. Dodati po kašiku i po ulja na 100 g čokolade. Vaditi kuglice iz frižidera i odmah umakati u istopljenu čokoladu.
Neodoljive kinder bueno kuglice šarati neizmenično crnom i belom čokoladom. Ostaviti ih da se stegnu i odmah su spremne za posluživanje.