Način pripreme
Jaja se umute žicom (ne koristim mikser za palačinke). Dodaju se voda i brašno i muti se u ujednačenu smesu. Ako je malo gusta, dodaje se još malo vode, da bude malo gušća smesa od boze, da može da se razliva u tiganju.
Prže se u teflonskom tiganju. Za prvu, treću, petu palačinku se kapne po kapljica ulja. Okreću se, može da se odvoji jednostavno od tiganja i prži se i sa druge strane.
Ko može okreće palačinku onim pokretom pri kome palačinka može da se zalepi na tavanicu ili da padne na pod. Ja ih okrećemo pomoću drvene lopatica.
Palačinke se poređaju u tanjir jedna na drugu. Serviraju se u zavisnosti od želje i prilike. Kada su palačinke za doručka, serviram ih sa slatkom, sirom, kačkavaljem ili kobasicom.
Kada su za ordever, serviram ih sa nadevom od sitnog sira, sira i mirođija ili sa nadevom od mesa.
Ako ne spremate palačinke u teflonskom tiganju, možete da ih namažete sa čistim maslacem. Tada palačinke imaju sjajan ukus od maslaca.
Prijatno uz naše ekonomične palačinke!