Način pripreme
Napravite testo za palačinke.
U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte prašak za pecivo, kiselu pavlaku i vodu. Promešajte, dok ne dobijete homogenu smesu.
Prosjete brašno i postepeno ga dodajte u smesu, u međuvremenu mešajte.
Trudite se da testo ima gustinu retke boze, zato je količina brašna odokativna.
Dobro umutite, da dobijete glatko, homogeno testo bez grudvica.
Ugrejte tiganj na vatri ili ako imate uređaj za palačinke, koristite njega.
Stavite malo maslaca u tiganj, naklonite ga na stanu tako da se namaže celo dno.
Kutlačom uzmite od smese i sipajte u sredinu tiganja, rasporedite smesu.
Pržite palačinke sa obe strane, nekoliko minuta.
Svaku gotovu palačinku namažite sa malo maslaca.
Uzmite maline i izgnječite ih.
Palačine ukrasite tako što ih namažete eurokremom i u jedan kraj stavite po malo pirea od maline.
Presavijte na dva dela na unutra ka sredini i sa druge strane uvijte u rolat.