Način pripreme
U posudu sipamo toplo sveže mleko sa šećerom, kvasac i 2 supene kašike bršana. Dobro pomešamo i ostavljamo na 10 minuta da kvasac počne da deluje.
Dodajemo ulje, jaje i so. Dobro izmešamo. Postepeno dodajemo prosejano brašno. Mesimo meko i elastično testo. Pokrivamo streč folijom i ostavljamo na otprilike sat vremena da udvostruči zapreminu.
Očistimo jabuke i sečemo ih na sitne kockice. Stavljamo u tiganj sa ostalim sastojcima i mešamo otprilike 10 minuta. Ostavljamo da se hlade.
Čim testo bude gotovo, pravimo male loptice, možemo da ih razvijamo oklagijom, možemo i pomoću prstiju. U sredinu stavljamo smesu od jabuka. Pravimo četiri razreza.
Sakupljamo po dve suprotne strane dobro pričvršćujući da se ne odlepe prilikom pečenja.
Naizmenično slažemo u tepsiju na papir za pečenje. Mažemo žumanceom sa malo svežeg mleka. Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni na otprilike 30 minuta.
Čim se ružice malo ohlade blago ih mažemo medom kojeg smo razredili sa malo vode. Posipamo šećerom u prahu i serviramo.
Ružice sa karamelizovanim jabukama su gotove.