Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjetina sa karamelizovanim jabukama i lukom

Svinjetina sa karamelizovanim jabukama i lukom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjetina sa karamelizovanim jabukama i lukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Probajte našu ponudu za ručak i onda nam iskreno recite da li ste ikada probali nešto tako ukusno"

Potrebni sastojci

  • šnicle od svinjetine - 8 komada, od filea
  • luk - 2 glavice
  • jabuke - 4 komada (2 zelene i 2 crvene)
  • maslac - 60 g
  • so
  • biber
  • balzamiko sirće - 2 kašike, belo
  • med - 1 kašika
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle istanjite čekićem. Začinite ih solju i biberom. Zagrejte malo ulja u tiganju (duboki tiganj). Šnicle kratko propržite (ne više od 2-3 minuta sa svake strane).

Uklonite ih i stavite u posudu sa poklopcem. U isti tiganj dodajte maslac, luk i jabuke - isečene na polumesece.

Nakon što se isprže, sipajte malo vode i stavite poklopac. Ostavite da se krčka oko 5-6 minuta ili dok ne omekša. Skinite poklopac i dodajte med, balzamiko sirće i začine.

Promešajte i sklonite sa vatre kada porumene i tečnost ispari. Poslužite šnicle sa karamelizovanim jabukama i lukom.

Svinjetina sa karamelizovanim jabukama i lukom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: