Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Ružice sa jabukom i slatkom od kajsija

Ružice sa jabukom i slatkom od kajsija

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Ružice sa jabukom i slatkom od kajsija
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
31/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
20
"Zato što vam je stalo ne samo do dobrog ukusa već i do izgleda"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • jabuke - 4 komada, crvene
  • šećer - 1 šolja
  • cimet - 1 kesica
  • slatko od kajsija - 1/2 teglice
  • sok od limuna - od 1 komada
  • maslac - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo prirpemamo sastojke, nakon toga izvadimo lisnato testo iz frižidera.

Operemo dobro jabuke (jer ih ne ljuštimo) i sečemo ih na pola, pažljivo izdubimo sredinu.

Sečemo ih po širini na veoma tanke kriške. Stavljamo ih u posudu i posipamo sokom od limuna da ne pocrne.

Mažemo maslacem kalupe za mafine.

Šećer pomešamo sa cimetom. Vadimo testo iz frižidera i sečemo ga na lente 15/3 cm. Mažemo ih obilno slatkom od kajsija i posipamo šećerom i cimetom.

Poređamo kriške neoljuštene jabuke preklapajući ih. Uvijamo u rolat koji stavljamo u gnezdo kalupa.

Dodatno ih oblikujemo da dobiju oblik ruže.

Pečemo mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotovi. Nakon što se ohlade mažemo ih ponovo slatkom pomoću četkice.

Ružice sa jabukom i slatkom od kajsija su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: