Način pripreme
U odgovarajućoj posudi zagrejemo sveže mleko sa polovinom šećera, samo se zagreje da ne provri.
U posudi mutimo žumanca sa ostalom polovinom šećera i brašna, dodajemo i otprilike 100 mililitara smese, nakon toga procedimo smesu da ne bi bilo grudvica.
Smesu od jaja dodajemo u toplo mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Krem sa jajima kuvamo na srednjoj temperaturi na ringli uz neprestano mešanje. Vri otprilike 4 ili 5 minuta uz neprestano mešanje.
Kada ga skinemo sa vatre, u domaći krem dodajemo sitno iseckan kravlji maslac i vanilu, kratko mešamo da se maslac istopi.
Gotov krem možemo da stavimo u odgovarajuću posudu da pospemo šećerom u prahu i odozgo da stavimo streč foliju i da stoji u frižideru otprilike tri dana to je maksimalan rok njegovog trajanja. Domaći krem od jaja je odgovarajuć da se koristi za domaće torte, keks torte, slatke eklere i može da se konzumira u ovom stanju.
PS: U receptu za domaći krem od jaja za tortu, brašno može da se zameni skrobom, za drugačiju aromu može da se doda cimet ili rum.