Krem od kokosa za tortu

22/05/2020
"Krem od kokosa koji će biti deo slagalice koji nedostaje vašoj torti "
Priprema5 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 4 supene kašike
  • kokosovo brašno - 40 g
  • čokolada - 160 g, bela
  • kukuruzni skrob - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se stavlja da provri, tako što se 200 ml odvoji kako bi se skrob istopio.

U mleko na ringli se dodaje šećer i kokosovo brašno.

Kada mleko postane vruće, u njega se dodaje čokolada, izlomljena na komade i muti se dok se u potpunosti ne istopi.

Sada je trenutak, ukoliko odlučite da ne želite da vam kokosovo brašno oduzme glatkoću krema, pre nego što se doda čokolada, da se procedi mleko kako bi se odvojilo kokosovo brašno.

Tačno pre nego što mleko provri, uz neprestano mešanje, dodaje se rastopljeni skrob.

Krem se kuva dok se ne zgusti, skida se s ringle i kada se malo ohladi, sipa se na kore za tortu.

Ovaj krem za tortu je ukusan i zato možete da ga sipate u čaše kao samostalan desert.

Ovaj krem od kokosa za tortu je fantastičan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar