Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem za torte»Domaći krem od jaja za tortu

Domaći krem od jaja za tortu

Bash MaistoraBash Maistora
Početnik
16364
Domaći krem od jaja za tortu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Garantujemo da ćete sa ovim kremom od jaja napraviti najsavršeniju tortu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • žumanca - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • brašno - 6 supenih kašika
  • vanila - 2 kesice
  • kravlji maslac - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi zagrejemo sveže mleko sa polovinom šećera, samo se zagreje da ne provri.

U posudi mutimo žumanca sa ostalom polovinom šećera i brašna, dodajemo i otprilike 100 mililitara smese, nakon toga procedimo smesu da ne bi bilo grudvica.

Smesu od jaja dodajemo u toplo mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Krem sa jajima kuvamo na srednjoj temperaturi na ringli uz neprestano mešanje. Vri otprilike 4 ili 5 minuta uz neprestano mešanje.

Kada ga skinemo sa vatre, u domaći krem dodajemo sitno iseckan kravlji maslac i vanilu, kratko mešamo da se maslac istopi.

Gotov krem možemo da stavimo u odgovarajuću posudu da pospemo šećerom u prahu i odozgo da stavimo streč foliju i da stoji u frižideru otprilike tri dana to je maksimalan rok njegovog trajanja. Domaći krem od jaja je odgovarajuć da se koristi za domaće torte, keks torte, slatke eklere i može da se konzumira u ovom stanju.

PS: U receptu za domaći krem od jaja za tortu, brašno može da se zameni skrobom, za drugačiju aromu može da se doda cimet ili rum.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: