Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Gibanica sa jogurtom

Gibanica sa jogurtom

Marina ManojlovićMarina Manojlović
Početnik
101026
Gibanica sa jogurtom
Fotografije: Marina Manojlović
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Uz ovu gibanicu sa jogurtom mi obično pijemo jogurt, a vi?"

Potrebni sastojci

  • gotove kore - jedno pakovanje
  • jaja - 6 komada
  • jogurt - 1 l
  • kisela voda - 200 ml
  • ulje - malo
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dublji posudu staviti jaja i so, umutiti mikserom. Smanjiti brzinu i postepeno dodavati jogurt i kiselu vodu. Sve lepo sjediniti.

Uzeti dublji pleh i namazati uljem. Odvojiti dve kore, staviti u pleh i svaku namazati sa malo ulja. Od ostataka kora odvojiti jednu koja je potrebna na kraju.

Uzimati jednu po jednu koru, umakati u fil, malo zgužvati i ređati u pleh jednu pored druge. Kada se sve slože ostatak fila sipati preko.

Sa korom koja je odvojena sve prekriti i ušuškati sa svih strana.

Staviti u zagrejanu rernu i peći dok lepo ne porumeni.

Kada se ispeče istresti na tacnu, ostaviti da se ohladi, pa iseći na parčiće.

Prijatno uz moju gibanicu sa jogurtom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: