Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta sa želatinom i breskvama

Torta sa želatinom i breskvama

MariaMaria
Početnik
1
Torta sa želatinom i breskvama
Fotografije: Maria
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Pravo uživanje je da jedeš tortu sa želatinom i breskvama"

Potrebni sastojci

  • želatin - 5 komada od 10 g
  • kompot - 2 komada
  • keksići - 2 pakovanja, čajni
  • maslac - 1/2
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • kakao - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Želatin se istopi u hladnoj vodi (200°C) dok ne nabubri.

Sok iz kompota se zagreva na ringli, ne treba da provri, i u njega se sipa nabubreli želatin. Meša se dok se ne istopi.

Želatin se deli na 3 dela.

Prvi deo se sipa u tepsiju ili kalup za kolače, stavlja se u prostoriju dok se ne stegne (da ne zamrzava).

Nakon toga se ređa voće po izboru i zaliva se drugim delom želatina (ponovo se ostavlja u prostoriji da se stegne).

U treći deo želatin se izmrve keksići, dodaje se maslac, šećer i kakao.

Dobijenom smesom se ponovo zaliva i ostavlja se pripremljena torta od želatina u prostoriju da se dobro stegne!

Kada se smesa stegne, tepsija/kalup za kolače se potopi u posudu sa vrelom vodom na par sekundi i okreće se na poslužavnik torta sa želatinom i breskvama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: