Način pripreme
Pravimo kore, tako što najpre umutimo jaja mikserom skoro dok ne pobele i tada dodajemo šećer.
Slede ulje i brašno sa praškom za pecivo (pri čemu se pri dodavanju brašna meša špatulom).
Testo za kolač se sipa u kalup za tortu, postavljen papirom za pečenje.
Kora za tortu se ispeče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta dok čačkalica ne bude suva kad se ubode u sredinu.
Dobro ohlađena kora se iseče na 3 dela.
Nastavljamo sa mlečnim kremom, pri čemu sipamo mleko u šerpu i dodajemo šećer i vanilu.
Malo pre nego što provri dodajemo brašno uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Sklanjamo šerpu sa tople ringle i dodajemo maslac.
Prelivamo kore sa tečnošću iz kompota (breskve) i mažemo obilno kremom.
Nakon što je ređanje gotovo - red kore, red krema - namažemo celu tortu preostalim kremom.
Prethodno smo breskve isekli na tanke kriške i samleli smo orahe.
Ređamo parčiće odozgo preko bele torte i celom šakom posipamo orahe kružno po torti.
Torta sa mlečnim kremom i breskvama iz kompota je gotova - ne traži mnogo vremena i mnogo je ukusna!