Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa želatinom i jagodama

Keks torta sa želatinom i jagodama

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Keks torta sa želatinom i jagodama
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Lagana, prijatna i veoma aromatična kekst torta sa jagodama, sa kojom možete osvojiti nečije srce"

Potrebni sastojci

  • jagode - 250 g
  • keks - 100 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • čokolada - 100 g, bela
  • želatin - 10 g
  • voda - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo kalup sa obručem. Skidamo obruč i na dno stavljamo streč foliju. Pritiskamo i zatvaramo obručem.

Jagode isečemo na trakice po dužini. Poređamo na dno kalupa i ostavljamo sa strane.

Počinjemo sa pripremom krema za tortu. Želatin rastvaramo u hladnoj vodi. Ostavljamo da nabubri 10-15 minuta.

Čokoladu rastopimo na pari i u nju dodajemo umućeno kiselo mleko.

Želatin rastopimo na pari i dodajemo u krem. Ako vam nije dovoljno slatko, možete dodati još malo šećera. Pičinjemo da ređamo tortu.

Uzimamo kalup sa poređanim jagodama i sipamo deo krema. Odozgo poređamo keks. Ponovo jagode, krem, keks. Završavamo keksom.

Stavljamo gotovu tortu u frižider na 3-4 data. Ako ne žutirite možete ostaviti i celu noć.

Kad se krem stegne izvadimo iz frižidera i keks tortu prođite nožem po ivicama kalupa.

Skinemo obruč i okrenite želiranu tortu sa dnom na gode.

Skinemo foliju i serviramo keks tortu sa želatinom i jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: