Način pripreme
Žumanca umutimo umutimo sa polovinom šećera dok ne pobele i dok se krem. Brašno prosevamo i dodajemo kakao i vanilu.
Belanca umutimo na sneg sa preostalim šećerom. U smesu od žumanaca dodajemo suvu smesu sa brašnom i belancima, pažljivo promešamo da smesa ostane mekana.
Sipamo smesu u kalup za tortu, obložen papirom za pečenje. Koru prethodno pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
Krem pripremamo od 2 smese. Prvo umutimo kiselu pavlaku sa šećerom i vanilom. Nakon toga u posebnoj posudi umutimo tečnu pavlaku. Pažljivo pomešamo dve vrste pavlake.
Želatin potopimo u hladnu vodu, nakon toga ocedimo i rastvorimo malo sa malo vode na pari. Sipamo u krem i pažljivo promešamo.
Oko kore stavljamo obruč za tortu, preko njeg poređamo jagode, isečene na kriške. Stavljamo polovinu krema. Preko poređamo jagode, isečene na kriške. Stavljamo preostali deo od krema. Porevnamo i ostavljamo na nekoliko sati u frižideru da se krem stegne.
Za glazuru pomešamo sastojke bez želatina. Kuvamo nekoliko minuta dok se ne stvore mehurići po površini.
Skidamo sa vatre i dodajemo želatin, koji će se rastvoriti u toploj smese. Ostavljamo glazuru da se ohladi.
Čvrst krem prelivamo hladnom glazurom. Kad se i ona stegne, ukrašavamo jagodama.