Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjetina sa krompirom sote i zelenom salatom

Pečena svinjetina sa krompirom sote i zelenom salatom

Pavel PetkovPavel Petkov
Početnik
72121
Pečena svinjetina sa krompirom sote i zelenom salatom
Fotografije: Pavel Petkov
1 / 2
02/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
480 min.
Ukupno
520 min.
Porcije
8
"Evo ovo je savršena kombinacija - pečena svinjetina, salata i krompir sote"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 2 kg
  • beli luk - 4 čena
  • majčina dušica
  • ruzmarin
  • so
  • crni biber
  • kravlji maslac - 1/2 kesice
  • Za krompir sote
  • krompir - 1.5 kg
  • so
  • crni biber
  • mirođija
  • beli luk u prahu
  • kravlji maslac - 1/2
  • Zelena salata
  • zelena salata
  • krastavci
  • rotkvice
  • so
  • ulje
  • sirće
* merne jedinice

Način pripreme

U teflonskom tiganju zapečemo svinjski vrat sa svih strana na otprilike 2 minute.

Nakon što smo zapekli meso, gurnemo u jedan kraj tiganja i dodajemo maslac, beli luk i začine.

Zalivamo meso sa svih strana na 2 minute.

Vadimo i uvijamo stegnuto u papir za pčenje i aluminijumsku foliju.

Pečemo prvo na 200°C sat vremena i smanjujemo na 120°C na 7 sati.

Za krompir sote:

Skuvamo krompir dok ne bude polugotov, stavljamo u tiganj sa uljem i dodajemo maslac.

Pržimo dok ne postane zlatkasto sa svih strana i dodajemo začine.

Poslužujemo pečenu svinjetinu sa zelenom prolećnom salatom.

Kuvajte sa ljubavlju.

Prijatno sa mojom pečenom svinjetinom sa krompirom sote i zelenom salatom :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: