Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjetina sa krompirom i pavlakom

Pečena svinjetina sa krompirom i pavlakom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pečena svinjetina sa krompirom i pavlakom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
10/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
12
"Pečena svinjetina sa krompirom i pavlakom je spremna da se podeli u porcije i nestaje za nekoliko sekundi."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 3 kg
  • med - 3 kašike
  • senf - 4 kašike
  • so
  • krompir - 2 kg
  • maslac - 50 g
  • ulje
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1 veza
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml
  • parmezan - 100 g rendani
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na svinjske šnicle. Posolite ih. Stavite med i senf u malu posudu. Dobro se promešaju.

Ovom smesom dobro premažite šnicle. Ređajte ih u nauljeni pleh. Dodajte malo vode i prekrijte folijom. Stavite u rernu na 180 stepeni.

Kada je meso spremno, folija se skida da se meso zapeče.

Oljuštite i operite krompir. Stavite ga u veliki lonac i prelijte vodom. Kuvati do kraja. Ocediti i ohladiti. Reže se na kocke. Peršun se opere i sitno isecka. Beli luk se oljušti i iseče na kriške.

Krompir će morati da se kuva najmanje dva puta, u zavisnosti od veličine tiganja koji ćete koristiti. Proizvodi se raspoređuju za celu količinu krompira.

U tiganj stavite ulje i maslac i zagrejte ih. Dodajte krompir. Prži se uz mešanje uz pomoć samog tiganja. Dodajte pavlaku, peršun i beli luk. Sotirani krompir posolite i pobiberite.

Dodaje se parmezan. Promeša se.

Pečena svinjetina sa krompirom i pavlakom je spremna da se podeli u porcije i nestaje za nekoliko sekundi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: