Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Pečena svinjetina sa krompirom u đuvečari

Pečena svinjetina sa krompirom u đuvečari

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pečena svinjetina sa krompirom u đuvečari
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Otkrićemo vam tajnu najukusnije svinjetine sa krompirom u đuvečari, zato što među prijateljima ne treba da ima tajni"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • paprike - 1 komad, žuta
  • paprike - 1 komad, zelena
  • maslac - 50 g
  • ulje - 100 ml
  • krompir - 12 komada (srednje veličine)
  • šargarepa 2 komada
  • kisela pavlaka - 300 g
  • voda - 300 ml, topla (za razređivanje pavlake)
  • hmeli suneli - 1 ravna kašičica
  • kačkavačj - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i isečemo na komade srednje veličine. Očišćen i opran krompir isečemo na ne mnogo velike kockice da ne pocrni i stavljamo ga u posudu sa vodom. Očišćen i opran luk i paprike isečemo na dva dela, a posle sitno. Šargarepu izrendamo krupnije.

U dubokom tiganju pržimo komadiće mesa u ulju, dok ne ispari sok. U istoj masti pržimo povrće, dok ne budu polugotovi. U istom tiganju skuvamo krompir, dok ne bude polugotov.

Dobro namažemo đuvečaru maslacem (dno i ivice). Dodajemo polovinu krompira i rasporedimo ravnomerno po dnu.

Posipamo solju i biber. Dodajemo polugotovo meso, rasporedimo preko krompira, odozgo povrće i drugi deo krompir. Ponovo posipamo solju i biberom.

Razredimo pavlaku sa toplom vodom, da se dobije kao sveže mleko. Dodajemo začin hmeli suneli i promešamo. Jelo prelivamo dobijenom smesom i posipamo rendanim kačkavaljem. Zatvaramo đuvečaru i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pečemo oko 40-45 minuta.

Izuzetno ukusno jelo, zato što se peče u sopstvenom sosu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: