Način pripreme
Veoma lepa tortica koja se brzo priprema. Najbolje je pripremiti je dan ranije da bi piškote omekšale i da bi se lepše i lakše sekla.
Umutiti šlag krem sa 200 ml mleka da bude čvrst, pa postepeno dodavati preostalu količinu mleka i šećer. U zavisnosti od ukusa količina šećera može da se smanji.
U čvrsto umućen šlag dodati kiselu pavlaku i promešati blago špatulom, viljuškom, šta već koristite. Ne mutiti mikserom da bi fil ostao čvrst.
Piškote poređati u pravougaoni ili četvrtasti kalup ili posudu (20x30). Ne treba da se prelivaju nikakvom tečnošću.
Razmazati jedan deo fila preko piškota, pa poređati crveno voće. Ako se koristi smrznuto, prethodno odlediti i ostaviti da se ocedi.
Voće prekriti drugim slojem piškota i ponavljati postupak dok se sastojci ne utroše.
Tortu sa piškotama i crvenim voćem ostaviti u frižideru nekoliko sati, a najbolje je preko noći.
Prijatno!