Način pripreme
Prvo sam pripremila kalup za tortu, na dno sam stavila papir za pečenje koji sam stegnula obručem.
Nakon toga sam počela da sečem piškote na dva i da ih ređam uspravno do zidova kalupa, on je 24 cm.
Kada sam bila gotova sa ređanjem polovina, cele piškote sam umočila u sveže mleko i Bejlis i poređala sam na dno.
Zalila sam ih kremom koji sam napravila od kisele pavlake, slatkog - moje je domaće od divljih krušaka, šećera u prahu, sve rukom mešam.
Želatin sam zalila vodom i kada je nabubrelo, stavila sam ga u mikrotalasnu na 15 sekundi da postane tečno. Dodala sam u pavlaku. Izmešala sam.
I to je gotov krem za tortu. Po njemu sa poređala još jedan red piškota na isti način. Odozgo sam završila kremom i dekorisala sam voćem, jagodama, pomorandžom, perlicama. Vi možete da napravite ukras koji želite.
Stavila sam tortu sa piškotama u frižider na tri, četiri sata, može i u zamrzivač na pola sata. Nakon stezanja gotove voćne torte oslobodila sam od prstena i stavila sam na odgovarajući poslužavnik.
Ukusna i jednostavna torta sa piškotama sa voćem i Bejlisom sa malo sastojaka i spremljena sa ljubavlju!
Komentari