Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Rebarca»Jagnjeća rebra sa pirinčem i spanaćem u rerni

Jagnjeća rebra sa pirinčem i spanaćem u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Jagnjeća rebra sa pirinčem i spanaćem u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
03/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Klasični recept za proleće - jagnjetina sa spanaćem i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - oko 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1, 1/2 šolje
  • spanać - 200 g
  • ulje - 100 g
  • bujon - 5 šolja
  • biber
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća rebra dobro operite, prepolovite i stavite da se kuvaju zajedno sa nekoliko zrna crnog bibera.

Kuvanje se nastavlja oko 40 minuta u ekspres loncu.

Koristite ekspres lonac da bi se brže skuvalo.

Kada su rerbra gotova, ocedite ih i procedite bujon.

Luk iseckajte na sitno i stavite u tiganj sa uljem da se prži.

U to dodajte seckani spanać i kada omekša dodajte pirinač.

Dobro promešajte i sipajte 1 šolju bujona, pa začinite solju i biberom.

U pleh stavite pripremljena kuvana rebarca i u njih dodajte pirinač i spanać.

Po potrebi posolite, dodajte nanu i prelijte preostalim jagnjetinu sa pirinčem.

Stavite u rernu i pecite jagnjeća rebra sa pirinčem i spanaćem u rerni na umerenoj temperaturi oko 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: