Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Domaća testenina Bolonjeze

Domaća testenina Bolonjeze

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421321k98
Domaća testenina Bolonjeze
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
09/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Domaća testenina Bolonjeze - omiljena svima kod kuće"

Potrebni sastojci

  • Za testeninu
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 400 g
  • Za sos
  • maslinovo ulje - 5 kašike
  • paradajz pire - 500 g
  • šećer - 1 prstohvat
  • beli luk - 3 čena
  • mleveno meso - 300 g
  • peršun
  • origano
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • so
  • biber
  • kačkavalj - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Od jaja i brašna se zamesi testo - treba da se dobije glatko i elastično testo. Mesi se oko 10 minuta. Uvija se u streč foliju i ostavlja se oko 30 minuta da odstoji.

Podeli se na male loptice koje se razvijaju mašinom za testeninu.

Skuvaju se u posoljenoj vodi i od trenutka kad provri meri se dva minuta. Kada je gotova testenina ispliva na površinu.

Zapržite u maslinovom ulju mleveno meso i beli luk, dodajte paradajz pire, origano, majčinu dušicu, bosiljak i šećer. Peršun dodajte nakon što sklonite sos sa vatre.

Začinite solju i biberom po ukusu.

Pomešajte sos sa veoma dobro oceđenim špagetama.

Posipamu se narendanim kačkavaljem i svežim bosiljkom.

Domaća testenina Bolonjeze je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: