Način pripreme
Jednostavni i ukusni kolačići za svaki dan kada vam se jede nešto slatko!
Mute se jaja sa šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo, izmešajte u smesu za kolač.
Sipa se u široku tepsiju na papir za pečenje i peče se kora u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica koja se zabode ne bude suva, otprilike 15 minuta. Izvadi se i iseče na 5 traka, širokih otprilike 4 prsta.
U posudi miksera se umuti hladno sveže mleko sa pudingom od čokolade u prahu. Muti se na visokim obrtajima 4 minute i krem je gotov.
U krem se dodaje samo polovina izgnječene banane, a druga polovina je za dekoraciju.
U odgovarajući tanjir se stavlja jedna traka, četkicom se preliva kompotom od bresaka i namaže se delom krema.
Poređaju se sve trake tako što se prelivaju i premazuju kremom. Završava se kremom, ukrašava se kriškama banane i posipa se šećernim mrvicama.
Ohladi se na 1 noć, iseku se kolačići i jedu se uz šoljicu kafe!
Kolačići sa bananom za svaki dan su gotovi.