Način pripreme
Smesa za keksiće se sipa u odgovarajuću posudu. Dodaju se oba jaja i meki maslac. Umesi se meko testo. Odstoji 30 minuta u frižideru.
Razvija se kora debljine 3-4 mm, pomoću kalupa se seku srca. Ređaju se u tepsiju na papir za pečenje na rastojanje jedan od drugog.
Keksići se peku 15-20 minuta na 170 stepeni sa ventilatorom.
Fondan se razvija u veoma tanku koru i kalupčićem se seku srca. Čokolada se topi na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj.
Ohlađeni keksići srca se ukrašavaju čokoladom i srcem od fondana. Može da se koristi i drugi vid dekoracije po izboru.
Od ove doze se dobija otprilike 50 komada brzih keksića za Dan zaljubljenih.
Pogledajte takođe kako da napravite zdrave domaće keksiće i pogledajte i ove romantične deserte za Dan zaljubljenih.