Način pripreme
Prvo prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo i stavite ih sa strane. Dodajte u njih ovu smesu i sodu.
Umutite (najbolje je da koristite mikser ili žicu) jaje, šećer, ulje i kiselo mleko, dodajući sastojke jedan po jedan. Nakon što dobro umutite, sipajte malo po malo smesu sa brašno, mešajući neprestano mikserom, da se dobiju vazdušasti i ukusni čokoladni mafini. Na kraju dodajte na sitne parčiće isečene ili pasirane banane i promešajte kašikom.
U svaku rupu kalupa za mafine stavite po jednu papirnu korpicu za mafine i pomoću kašike sipajte smesu. Pazite da ne napunite kalupe do vrha, jer tokom pečenja mafini se podižu i prelivaju.
Ako je previše smese moguće je i da se ne ispeku dobro. Zato punite kalupe do dve trećine zapremine. Ispecite čokoladne mafine sa bananom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Mafini su gotovi kada prilikom probadanja čačkalice po njoj ne ostaje smesa.
Ukrašavanje ostavljam vama :))