Način pripreme
Meso dobro operemo i sečemo na ne velike komade za kuvanje.
Stavljamo tiganj na ringlu, dodajemo ulje i dinstamo meso, tako što ga okrećemo kako bi se dinstalo sa svih strana.
U njega dodajemo sitno iseckan luk, oguljeni i sitno iseckani paradajz, alevu papriku i zalivamo toplom vodom.
Na ovu količinu mesa - sipamo otprilike 1.5 l vode.
Očistimo bob, ako su mahune velike, sečemo ih na dva dela i dodajemo ih u jelo.
Sačekamo da provri jelo i smanjujemo stepen ringle kako bi ostalo tiho da se krčka.
Kuvamo dok meso i bob ne omekšaju.
Tek tada dodajemo krompir i čenove belog luka u janiju sa svinjetinom.
Vadimo nekoliko kašičica bujona iz sosa, hladimo u njimu razmutimo brašno.
Gotovu smesu dodajemo u svinjetinu sa mladim krompirićima i bobom, promešamo i skidamo sa ringle.