Način pripreme
Meso u receptu je od svinjskog vrata. Možete koristiti grudi ili slaninu, dobro je bude masnije, ali može i plećka i but, ali će biti suvlje. Isecite meso na krupnije komade. Očistite krompir i krupnije ga isecite.
U pleh stavite meso, oko njega stavite i krompir. Između njih stavite 2-3 čena belog luka, nemojte ih ljuštiti. Samo ih operite i stavite, ukus i miris neoljuštenog belog luka je lakši, nije napadan i neće zagoreti.
Sipajte maslinovo ulje, pospite solju, biberom, alevom paprikom i majčinom dušicom. Ako imate svežu majčinu dušicu stavite dve grančice.
Za pikantniji ukus sitno isecite jednu malu ljutu papriku, i dodajte je. Promešajte rukama da se bolje začine sastojci i sipajte bujon.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite na 180 stepeni u ugrejanu rernu da se zapeče. Skinite foliju i pecite još 15-20 minuta, dok meso ne dobije zlatnobraon boju. Pospite svežim peršunom.