Način pripreme
Pripremiti svinjsko meso od buta. Iseći ga na šnicle pa ih izlupati tako da budu tanke, a potom ih iseći na manje komade. Posoliti.
U zagrejan tiganj propržiti meso, da lepo porumeni sa jedne i sa druge strane. Ređati u vatrostalnu činiju. Slaninu iseckati na krupnije kocke i poređati preko pečenog mesa.
Brokoli iskidati na manje cvetiće, i kuvati oko 5 do 10 minuta, tako da cvetići ostanu tvrdi. Poređati ih preko mesa i slanine, pa preliti sa neutralnom pavlakom.
Napraviti bešamel sos.
Ugrejati mleko, a posebno pomešati brašno sa malo vode, soli, vegete, bibera i napraviti glatku smesu. Uliti u mleko i mešati dok se ne zgusne. Kada je gotovo preliti preko brokolija.
Peći u zagrejanoj rerni na oko 200 dok ne bude gotovo. Zapečeno meso i brokoli u bešamel sosu služiti toplo.