Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Pokrivene ćufte u Bešamel sosu

Pokrivene ćufte u Bešamel sosu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Pokrivene ćufte u Bešamel sosu
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
06/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Učinite nedeljni jelovnik raznovrsnim sa ovim pokrivenim ćufticama sa Bešamel sosom"

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • šargarepe - 1 mala
  • mleveno meso - 500 grama, mešavina
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • crni biber
  • peršun - svž
  • so
  • za Bešamel
  • brašno - 80 grama
  • maslac - 80 grama
  • sveže mleko - 1 litar
  • kačkavalj - 100 g, za posipanje
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite mleveno meso sa iseckanim peršunom, lukom i belim lukom. Dodajte i izrendanu šargarepu, dobro izmešajte. Ostavite sa strane.

Istopite maslac i na kratko propržite brašno. Uz neprestano mešanje sipajte mleko i kada Bešamel sos provri, posolite ga i začinite crnim biberom.

Oblikujte ćuftice od mlevenog mesa. Stavite ih u tepsiju za pečenje tako što ostavljate rastojanje između njih.

Zalijte ih sosom, tako što ga svuda ravnomerno raspoređujete.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Ćufte pospite peršunom i izrendanim kačkavaljem, pecite ih otprilike pola sata.

Pokrivene ćufte u Bešamel sosu su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: