Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zapečena jela»Zapečeno meso i brokoli u bešamel sosu

Zapečeno meso i brokoli u bešamel sosu

MajaMaja
Šegrt
55202021
Zapečeno meso i brokoli u bešamel sosu
Fotografije: Maja
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Da li ima dobrovoljaca za degustaciju ovog jela? Pišite nam"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1/2 kg, od buta
  • brokoli - 1 komad
  • pančeta - 150 g
  • neutralna pavlaka - 200 ml
  • mleko - 300 ml
  • brašno - 2 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • biber - po ukusu
  • univerzalni začin - po ukusu (Vegeta)
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremiti svinjsko meso od buta. Iseći ga na šnicle pa ih izlupati tako da budu tanke, a potom ih iseći na manje komade. Posoliti.

U zagrejan tiganj propržiti meso, da lepo porumeni sa jedne i sa druge strane. Ređati u vatrostalnu činiju. Slaninu iseckati na krupnije kocke i poređati preko pečenog mesa.

Brokoli iskidati na manje cvetiće, i kuvati oko 5 do 10 minuta, tako da cvetići ostanu tvrdi. Poređati ih preko mesa i slanine, pa preliti sa neutralnom pavlakom.

Napraviti bešamel sos.

Ugrejati mleko, a posebno pomešati brašno sa malo vode, soli, vegete, bibera i napraviti glatku smesu. Uliti u mleko i mešati dok se ne zgusne. Kada je gotovo preliti preko brokolija.

Peći u zagrejanoj rerni na oko 200 dok ne bude gotovo. Zapečeno meso i brokoli u bešamel sosu služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: