Način pripreme
Piletinu dobro operite, osušite, potom isecite na manje kockice.
Šampinjone takođe. Nema potrebe da skidate peteljku. Isecite ih na listiće.
U dubljem tiganju na srednjoj vatri pržite piletinu. Nema potrebe da dobije zlatnu boju ili da zagori. Kada je piletina pri kraju, dodati šampinjone i pustiti da krčkaju sa belim mesom u njihovom sosu, dodavši preko toga dvije supene kašike vegete.
Bešamel sos pravimo teko što u šerpicu otopimo 50 g maslaca, dodamo dvije kafene kašikice granula belog luka, prelijemo sa pola litra mleka.
Kada je mleko vruće, ne da provri, isključimo ringlu i dodamo 5 supenih kašika brašna, brzo mešajući mutilicom da ne bi ostale granule.
Jako brzo se dobije gusta smesa za preliv.
Gotov bešamel sos dodamo u tavu sa belim mesom i šampinjonima, ostavjajući još malo na mlakoj ringli da se sve sjedini.
Uz to kao prilog odlično ide bareni kropir, mada sam ja ovaj put spremala blitvu.
Želim vam prijatan ručak uz piletinu sa šampinjonima u bešamel sosu.