Način pripreme
Zagrevamo teflonski tiganj na ringli. U njega sipamo hladnu vodu i smeđi šećer i prokuvamo. Dodajemo polovinu skroba od tapioke i energično mešamo. Bojimo bojom.
Mešamo na ringli do trenutka kada smesa postane lepljiva i kada se odvaja od tiganja, tako što se pri tome sakuplja oko žice za mućenje.
Ostavljamo sa strane na 1 minutu i prebacujemo u posudu. Dodajemo ostali skrob i počinjemo pažljivo da mesimo pazeći da se ne opečemo, jer je smesa vruća.
Mesimo dok se ne dobije glatko testo koje podseća na mekani plastelin.
Oblikujemo u tanke fitilje. Nakon toga sečemo na male komadiće i oblikujemo loptice veličine graška.
Prokuvamo otprilike 1.5 litar vode u šerpi i sipamo unutra loptice pazeći da se ne zalepe. Kuvamo otprilike 10-12 minuta dok loptice ne isplivaju na površinu. Nakon toga sipamo želirane loptice u đevđir i peremo ih minutu pod mlazom hladne vode. Ostavljamo ih sa strane.
Dve kesice crnog čaja prelijemo vrućom vodom na 1-2 minuta i zasladimo sa 2 kašičice šećera. Ostavljamo čaj da se u potpunosti ohladi i pomešamo ga sa svežim mlekom.
U visoku čašu sipamo 1-2 supene kašike loptica od tapioke i zalivamo smesom od čaja i mleka.
Mešamo naše vegansko piće.
Serviramo gotovo piće Bubble tea sa slamčicom većeg prečnika kako bi loptice mogle da prolaze kroz nju.
Ostale loptice stavljamo u frižider za pravljenje još domaćeg Bubble čaja - domaći napitak Bubble tea.