Bonapeti.rs»Recepti»Recepti za zdravlje»Dekokta»Antioksidansni topli napitak

Antioksidansni topli napitak

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Antioksidansni topli napitak
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Antioksidansni topli napitak od mnoštva korisnih sastojaka"

Potrebni sastojci

  • garam masala - 2 prstohvata (miks)
  • kurkuma - 1 kašičica, puna
  • biber - 2 prstohvata
  • đumbir - 2 prstohvata, u prahu
  • đumbir - 1 kašičica, izrendan, svež
  • cimet - 2 prstohvata
  • karanfilić - 5 komadića
  • sinapis - 1/3 kašičice, semenke
  • kardamon - 2 semenke
  • voda - 2 šolje / ½ l
  • smeđi šećer - 2 kašičice, od trske
* merne jedinice

Način pripreme

Indijski začini, pre svega kurkuma, predstavljaju snažno sredstavo za bojenje posuda za kuvanje, žica za mućenje, cediljki i šolja, imajući to u vidu - koristimo one koje su odogovarajuće u ovom slučaju.

Ukoliko su šolje za čaj staklene, dobro bi bilo da budu otporne na toplotu.

Veoma je važno da uvek ogulimo svež koren đumbira, s obzirom da je prešao dug put dok nije stigao do vas.

Već oguljenog ga izrendamo na sitno rende i zajedno sa njegovim sokom ga sipamo u šerpu sa zagrejanom vodom.

U njih dodajemo sve ostale orijentalne začine: garam masalu (indijski miks), kurkumu, biber (za aktivaciju jačine kurkume), đumbir u prahu, cimet, karanfilić, semenke sinapisa i kardamon.

Promešamo metalnom kašikom kako bi se istopili i ostavljamo na tihoj vatri da vri otprilike 5 minuta.

Pažljivo procedimo lekoviti napitak i aromatični odvarak poslužimo dok je vruć.

Zasladimo smeđim šećerom od trske, budući da je ukus lekovitog odvarka veoma jak i zasitan.

Ovaj moćni antioksidansni topli napitak - miks začina, sadrži neverovatne kvaliteta i jak energetski sadržaj. On je sigurna zaštita celog organizma!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: