Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Špricani Keksići»Špric ružice sa želeom od trešnje

Špric ružice sa želeom od trešnje

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206694266
Špric ružice sa želeom od trešnje
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
18/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
40
"Savršenio retro špric kolačići za rođendan, Krštenje ili za svaki povod, za koji želite da se počastite Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • kravlji maslac - 120 g ili margarin, na sobnoj temepraturi
  • šećer u prahu - 60 g
  • jaja - 1 komad, srednje veličine ili belanca 50 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice, po želji
  • so - prstohvat
  • vanila - 5 komada, kesice
  • žele od trešnje
  • trešnje - 125 g, bez koštica i ljuspi
  • šećer - 125 g
  • vanila - 3 komada, kesice
  • voda - 2 supene kašike
  • želatin - 4 g
  • voda - 2 supene kašike, za želatin
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se muti sa šećerom u prahu, solju i vanilom pomoću miksera otprilike minutu.

Dodaje se jaje, muti se još dve minute. Na kraju se dodaje brašno i prašak za pecivo i pomešaju se špatulom dok se ne dobije glatka smesa.

Smesa se prebacuje u poslastičarski špric sa zvezdastim dodatkom.

Špricaju se ružice u tepsiju sa papirom, na svakoj ružici se pravi rupica obrnutom stranom kašičice za med, ne do kraja.

Peku se špricani kolačići na 190°C u zagrejanoj rerni otprilike 10 minuta, treba da ostanu beli. Kada se ispeku, svaka rupica se puni pripremljenim želeom od trešnje.

Za žele trešnje se pasiraju i stavljaju se sa šećerom na ringlu na otprilike 5 minuta.

Zatim se u blago ohlađenu i ne vrelu smesu dodaje istopljeni želatin u vodu koji je nabubreo.

Meša se dok se ne istopi, u potpunosti se hladi u frižideru.

Čim se stegne, pasira se i stavlja se u špric sa tankim dodatkom.

Ako ostane od smese za špric ružice sa želeom od trešnje, mogu da se koriste za nadev drugih kolača.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: