Način pripreme
Maslac se muti sa šećerom u prahu, solju i vanilom pomoću miksera otprilike minutu.
Dodaje se jaje, muti se još dve minute. Na kraju se dodaje brašno i prašak za pecivo i pomešaju se špatulom dok se ne dobije glatka smesa.
Smesa se prebacuje u poslastičarski špric sa zvezdastim dodatkom.
Špricaju se ružice u tepsiju sa papirom, na svakoj ružici se pravi rupica obrnutom stranom kašičice za med, ne do kraja.
Peku se špricani kolačići na 190°C u zagrejanoj rerni otprilike 10 minuta, treba da ostanu beli. Kada se ispeku, svaka rupica se puni pripremljenim želeom od trešnje.
Za žele trešnje se pasiraju i stavljaju se sa šećerom na ringlu na otprilike 5 minuta.
Zatim se u blago ohlađenu i ne vrelu smesu dodaje istopljeni želatin u vodu koji je nabubreo.
Meša se dok se ne istopi, u potpunosti se hladi u frižideru.
Čim se stegne, pasira se i stavlja se u špric sa tankim dodatkom.
Ako ostane od smese za špric ružice sa želeom od trešnje, mogu da se koriste za nadev drugih kolača.