Način pripreme
Imala sam ostale dve gotove kore i eto - napravila sam brzu tortu sa jagodama.
Za premazivanje sam koristila žele od zove, ubaciću moj recept, videla sam ga na internetu.
Obe kore jednu na drugu sam isekla kroz sredinu na 12 cm dužine, dobijaju se 4 kore. Priprema se krem tako što se u posudu sipa hladno sveže mleko i krem jagoda u prahu.
Muti se mikserom dok se ne zgusti i dodaje se eritritol i kisela pavlaka.
Može i šećer u prahu, ali odlučila sam da probam kako je i dopalo mi se.
Za jednu ideju zdravije da bude. Dodaje se i kokosovo brašno i crvena boja s vrha noža kako bismo pojačali boju jagode.
Odvojila sam 5-6 jagodica i iseckala sam na komadiće u krem.
Na poslužavnik stavite koru, premažite želeom od zove, odozgo kremom i tako naizmenično slžite dok ne poređate kore i premažete kremom.
Ukrasite polovinama jagoda, pospite šećernim konfetima i listovima mente.
Jagodice odozgo premažite želatinom kako bi sačuvale svoj svež izgled.
Hladite barem 8 sati, isecite i jedite.
Lagana, sveža, odlična torta od jagoda sa želeom od zove za vrućine!
Prijatno!