Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Torta od jagode sa želeom od zove

Torta od jagode sa želeom od zove

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Torta od jagode sa želeom od zove
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
17/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Torta od jagoda sa želeom od zove - nežna, ukusna, lepa"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 2 komada, gotove
  • žele od zove - 1 šoljica, za premazivanje
  • jagode - sveže
  • krem
  • sveže mleko - 300 ml, hladno
  • krem od jagoda - 1 pakovanje, bez kuvanja
  • kokosovo brašno - 15 g
  • kisela pavlaka - 300 g
  • eritritol - 60 g
  • želatin - 1 pakovanje
  • jagode - sveže
  • prehrambena boja - crvena, na vrhu noža
  • šećerni konfeti
  • menta
* merne jedinice

Način pripreme

Imala sam ostale dve gotove kore i eto - napravila sam brzu tortu sa jagodama.

Za premazivanje sam koristila žele od zove, ubaciću moj recept, videla sam ga na internetu.

Obe kore jednu na drugu sam isekla kroz sredinu na 12 cm dužine, dobijaju se 4 kore. Priprema se krem tako što se u posudu sipa hladno sveže mleko i krem jagoda u prahu.

Muti se mikserom dok se ne zgusti i dodaje se eritritol i kisela pavlaka.

Može i šećer u prahu, ali odlučila sam da probam kako je i dopalo mi se.

Za jednu ideju zdravije da bude. Dodaje se i kokosovo brašno i crvena boja s vrha noža kako bismo pojačali boju jagode.

Odvojila sam 5-6 jagodica i iseckala sam na komadiće u krem.

Na poslužavnik stavite koru, premažite želeom od zove, odozgo kremom i tako naizmenično slžite dok ne poređate kore i premažete kremom.

Ukrasite polovinama jagoda, pospite šećernim konfetima i listovima mente.

Jagodice odozgo premažite želatinom kako bi sačuvale svoj svež izgled.

Hladite barem 8 sati, isecite i jedite.

Lagana, sveža, odlična torta od jagoda sa želeom od zove za vrućine!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: