Način pripreme
Isečemo na krupno pečurke i luk i zapržimo ih dobro. Nakon što se izdinstaju vadimo ih iz tiganja i stavljamo svinjski bonfile. Kada se izdinsta dodajemo i isečenu kobasicu.
Izvadimo i nju i nastavimo na isti način sa šargarepama i krompirom. To se radi sa ciljem brzog spremanja đuveča, a isto tako i da se sačuva sočnost namirnica.
Sve sastojke poređamo u glinenu posudu, dodajemo so po ukusu, biber, drugi začin po želji (na primer ja dodajem majčinu dušicu) i prelivamo vinom.
Dodajemo i na kocke isečen topljeni sir i stavljamo đuveč u rernu na oko 200 stepeni bar na pola sata, nakon toga smanjujemo do 150 stepeni i pečemo još oko 2 sata.
Proveravamo i ako nema dovoljno tečnosti možemo da dodamo malo vode.
Kada je jelo gotov, razbijamo jaja odozgo i zapečemo još oko 10 minuta, ponovo pod poklopcem.
Sjajan đuveč Izobilje je gotov.