Način pripreme
Stavljamo šećer, vodu i limuntus u šerpu na ringlu na maksimalni stepen.
Nakon što vri 3-4 minuta, mutimo skrob sa šoljom vode i mešamo dobro, da nema grudvi.
Dodajemo skrob u šećerni sirup i kada provri, smanjujemo ringlu na srednju temperaturu, da vri na tihoj vatri, uz neprestano mešanje.
Nakon oko 35-40 minuta treba da bude dovoljno gust.
Bude mnogo gusto, teško za mešanje i razvlači se kao smola. Na izgled liči na žele.
Sklanjamo sa ringle, stavljamo ružinu vodu i boju, mešamo i sipamo i raspoređujemo u posudu za pečenje sa namazanim papirom za pečenje.
Možete da stavite i orašaste plodove u domaći ratluk, dok je topao. Pokriva se folijom u ostavlja se najmanje 3 sata u frižideru. U principu se korisiti i krem Tarar, ali moj recept je bez njega.
Nakon 3 sata vadimo sjajan domaći ratluk iz frižidera, sečemo na ivice, posle na kocke i uvaljamo u šećer u prahu sa skrobom, kokosovim brašnom ili istopljenom čokoladom.
Nek vam je slatko!