Letnja gozba Izobilje

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
15/08/2017
"Istina je da je samo ime ovog jela primamljivo, a tek ukus "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano750
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operite i ako su mesnatije, probajte da ih oljuštite ljuštilicom (malo je teško, ali vredi). Očistite ih od semena i naseckajte ih na komade.

Oljuštite tikvice i naseckajte ih na kockice. Patlidžan oljuštite, naseckajte i stavite u posudu, posolite ga i dolijte vodu. Ostavite ga u vodi dok pripremite ostalo povrće za kuvanje.

Boraniju očistite, operite i naseckajte. Luk naseckajte ili narendajte. Šargarepu očistite i krupno narendajte. Paradajz oljuštite i naseckajte na kockice. U šerpu stavite luk, šargarepu i boraniju.

Sipajte malo vode. Uključite vatru i dinstajte. Dodajte i ostalo povrće (patlidžan ocedite i operite, pa ga tek onda dodajte). Dodajte iseckan sveži peršun.

Kuvajte jelo dok ne bude gotovo. Možete ostaviti malo tečnosti ili ga pržite dok ne ostane samo na masnoći. Možete ga poslužiti sa malo kuvanog pirinča.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar