Sjajan čizkejk

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Sjajan čizkejk
Fotografije: Anonymous
1 / 5
23/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Uopšte nas ne slušajte - prvo probajte posle nam kažite da li je sjajan ovaj čizkejk ili ne"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 150 g
  • šećer - 125 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 50 g
  • brašno - 250 g
  • za krem
  • sitan sir - 400 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer - 125 g
  • jaja - 3 komada
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • skrob - 1 kašičica, pšenični
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremanje kore pomešamo u posudi brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo i promešamo dok se ne dobije homogena suva smesa. Istopimo maslac i sipamo ga u suvu smesu. Počinjemo da mesimo rukama dok ne dobijemo lepljive mrvice.

Stavljamo papir za pečenje na dno kalupa za tortu sa pokretnim prstenom. Deo koji se skida treba da je sklonjen i da je ostala osnova. Preko papira stavljamo prsten posude i zatvaramo, tako da je papir učvršćen.

Sipamo polovinu smese za koru preko papira na dnu i kašikom pritiskamo i formiramo osnovu čizkejka.

Za pripremu krema treba obavezno da koristimo ručni mikser, a ne mikser, da bi se dobila fina tekstura. U posudu sipamo sitan sir i šećer i pasiramo oko 2-3 minuta.

Nakon toga dodajemo jaja, vanilin šećer i kiselu pavlaku i pasiramo još 2-3 minuta dok ne dobijemo gladak krem. Sipamo krem preko osnove. Preostali deo mrvica za koru posipamo ravnomerno preko krema koji smo sipali.

Pečemo na 150 stepeni oko 25 minuta, pazeći da ne premašimo vreme pečenja i da se čizkejk ne prepeče i da ne bude suv iznutra.

Ne brinite se ako se trese kad ga izvadite iz rerne, učiniće vam se da nije dovoljno pečen - to vreme za pečenje mu je dovoljno.

Nakon što se desert ohladi stavljamo ga u frižider bar na 4-5 sati da se dobro stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: