Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija od mariniranog parlidžana

Turšija od mariniranog parlidžana

Turšija od mariniranog parlidžana
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Sjajna turšija, kažemo vam, nećete stati dok ne pojedete poslednju krišku patlidžana"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 kg
  • ulje - 250 ml
  • sirće - 250 ml
  • voda - 100 ml
  • so - 1/2 kašike
  • šećer - 2 - 3 kašike
  • peršun
  • celer
  • beli luk
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan. Isecite ga na kolutove. Pospite solju i ostavite da pusti gorki sok oko jedan sat.

Nakon toga u šerpu stavite sirće, ulje, vodu, biber i šećer. Sačekajte da provri.

Dodajte patlidžan u porcijama, sačekajte ponovo da provri. Kuvajte minut i izvadite rešetkastom kašikom. Dodajte novu porciju plavog patlidžana i na isti način nastavite dok se ne potroše količine.

Preko gotovog patlidžana isecite peršun, celer i beli luk.

Promešajte marinirani patlidžan i poređajte ga u tegle.

Stavite tegle da provru, ako konzumacija neće biti odmah, ako hoće - stavite turšiju u frižider na hladno.

Turšija od mariniranog patlidžana je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: