Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Filet od ribe sa belim lukom

Filet od ribe sa belim lukom

Filet od ribe sa belim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Unuverzalan recept, da pomoću njega svaki riblji filet pretvorite u ukusan ručak za čas"

Potrebni sastojci

  • riba - filet
  • so
  • biber
  • za preliv od belog luka
  • beli luk - 1 čena
  • so - prstohvat
  • sok od limuna - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • peršun - vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite omotač, tako što oljuštite i provučete kroz presu beli luk. Stavite ga u posudicu i dodajte so, maslinovo ulje i sok od limuna. Promešajte i sačuvajte.

Posolite riblji fllet i pospite biberom.

Ispecite na rebrastom tiganju sa obe strane.

Gotov file stavite u tanjir i pomoću četke namažite gornju stranu prelivom od belog luka.

Servirajte sa garnirungom od prženog kormpira.

Filet od ribe sa belim lukom je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: