Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene dunje sa cimetom i smeđim šećerom

Pečene dunje sa cimetom i smeđim šećerom

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1153734138
Pečene dunje sa cimetom i smeđim šećerom
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 3
27/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
3
"Aroma koja osvaja i slatki ukus, koji ćete zapamtiti zauvek"

Potrebni sastojci

  • dunje - 3 komada
  • med - 2 kašike
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Dunje očistite od peteljke i upakujte ih dobro u aluminijumsku foliju. Rernu zagrejte na 250 stepeni i pre nego što stavite dunje u nju, smanjite na 150 stepeni.

Na ovoj temperaturi, dunje se peku oko 60-70 minuta. Možete rernu ostaviti i na 250 stepeni, ali onda morate samo proceniti vreme pečenja.

Kada su dunje pečene, izvadite ih iz folije, presecite ih na pola i poređajte ih u tanjit sa posluženje. Prelijte dunje medom, a zatim ih lagano pospite cimetom i smeđim šećerom.

Na kraju, nasecite orahe oštrim nožem na ne previše sitne komade, ali ne i na previše krupne.

Pospite dunje orasima. Kada se prohlade, posle 10-15 minuta, gotove su za posluženje i jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: