Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pilav»Pilav sa inćunima

Pilav sa inćunima

ZoriZori
Guru
8932865k
Pilav sa inćunima
Fotografije: Zori
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Fantastični pilav sa inćunima, koji možete da pripremite za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • inćun - 1 kg
  • ulje - 1/2 šolje
  • luk - 1 velika glavica
  • pirinač - 2 šolje
  • peršun - 1/2 veze
  • mirođija - 1/2 veze
  • nana - nekoliko grančica, sveža
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Inćune očistite od glava i kičme, posolite ih, poprskajte limunovim sokom i ostavite da stoje na hladnom mestu.

Pirinač očistite, operite i potopite u 2 šolje vrele vode na 1 sat. Ocedite ga.

Prethodno natopljeni pirinač pržite u tiganju na malo ulja 2-3 minuta.

Dodajte seckani crni luk i začine - peršun, mirođiju, nanu, biber i so.

Dobro promešajte. Na dno malog pleha, obilno podmazanog uljem ili maslinovim uljem, stavite par komada ribe, kao i sa strane uz ivice. Pokrijte mešavinom pirinča, a odozgo ponovo pokrijte filetima ribe.

Zalijte šoljicom vrele vode i dodajte malo ulja ili maslinovog ulja.

Prebacite pleh u rernu i pecite pilav 30-40 minuta na 180 stepeni.

Pilav sa inćunima je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: