Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Marinirani inćuni sa sokom od limuna

Marinirani inćuni sa sokom od limuna

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Marinirani inćuni sa sokom od limuna1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Kome se dopadaju aromatične riblje salate, prvo treba da marinira inćune - kulinarska poslovica"

Potrebni sastojci

  • inćuni - 225 g (bez glave i repa)
  • sok od limuna - od 3 limuna
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • peršun - 1 supena kašika
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite inćune. Nakon toga ih operite, ocedite i poređajte na tanjir.

Iscedite 2/3 soka od limuna na ribu i posolite. Pokrijte i ostavite tako da odstoji jedan dan.

Premestite ribu u posebne tanjire i pospite maslinovim uljem i preostalim sokom od limuna. Pokrijte belim lukom i peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti