Način pripreme
Keks sitno izmrvite. Dodajte šećer i omekšali maslac i dobro promešajte.
Sipajte smesu za čizkejk u kalup za tortu obložen papirom za pečenje sa stranicama koje se mogu ukloniti.
Pritisnite i poravnajte koru kašikom. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Umutite mikserom sveži sir sa maskarponeom. Dodajte šećer, med, sok i narendanu koru limuna.
Ponovo umutite do homogene smese. Počnite da dodajete jaja jedno po jedno, dobro umutite posle svakog da se sjedini u smesu. Gotovu smesu sipajte na koru od keksa.
Dobro umotajte dno kalupa za torte i pecite čizkejk oko 1 sat na 150 stepeni u plehu, koji ste napunili vodom.
Krajnji rezultat bi trebalo da budu čvrsti krajevi i mekana, blago tečna sredina. Ohladite i ukrasite ukrasom po izboru.
Osvežavajući čizkejk od limuna je spreman.