Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kapkejk sa čokoladom i maskarponeom

Kapkejk sa čokoladom i maskarponeom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k232
Kapkejk sa čokoladom i maskarponeom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
17/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Ukusan i nežan vanila kapkejk, pokriven kremastom glazurom od maskarponea!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 3 komada
  • crna čokolada - 100 g
  • za frosting
  • maskarpone - 200 g
  • pavlaka - 200 ml (umućena)
  • maslac - 150 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • poslastičarska boja - zelena
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja viljuškom (ili žičanom mutilicom). Dodajte šećer, nakon toga mleko, ulje i brašno sa praškom za pecivo i vanilama. Dodajte i namrvljenu čokoladu.

Promešajte dobro špatulom.

U kalupe za mafine sipajte do 2/3 visine. Pecite na 180 stepeno 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Prromešajte maskarpone sa umućenom pavlakom. U njih dodajte umućen maslac sa šećerom u prahu i boju. Mešajte dobro dok ne postane glatko.

Dekorišite kolačiće kremom i cvetovima od fondana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: