Način pripreme
Umutite slatku pavlaku na gust krem uz pomoć miksera. Dodajte kiselu pavlaku i maskarpone. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Rastvorite dve kesice želatina prema uputstvu na pakovanju. Dodajte želatin u krem i mutite.
Stavite jednu koru u pleh sa ivicama koje se skidaju. Prelijte čokoladom. Namažite debeo sloj krema. Poređajte očišćen dud. Prelijte ponovo čokoladom. Namažite kremom od pavlake. Stavite drugu koru, pritisnite i oblikujte tortu. Namažite kremom.
Rastvorite treću kesicu želatina. Pomešajte želatin sa malinama i dodajte šećer u prahu. Sačekajte smesu da se želira.
Prelijte tortu želeom od maline.
Stavite u frižider na oko 3-4 sata.
Kad se torta želira prelijte čokoladom.
Pažljivo odvojite obruč uz pomoć toplog noža.
Ukrasite listićima sveže mente.